Gellac – beter voor je nagels dan acryl

Zou je ook iedere dag wel door het leven willen gaan met mooi gelakte nagels? Zelf aan de slag gaan met nagellak is prima te doen. Maar om niet iedere dag te hoeven lakken zijn er nog meer opties voor nette nagels. Zo heb je bijvoorbeeld gellac, een nagellak die lang blijft zitten zonder je nagels te beschadigen. Het wordt met een lak aangebracht op je eigen nagels, waarna het onder een lamp gehard wordt en twee tot drie weken lang blijft zitten. Doordat de lak wordt aangebracht op je eigen nagels, ziet het er heel natuurlijk uit en blijft de lak glanzen. Nog een groot voordeel is dat je de gellac er zelf kunt afhalen, hiervoor hoef je niet terug naar je nagelstylist.

Kies voor geweldige kleurtjes bij Shellac4U!

De gellac nagellak moet drogen, oftewel uitharden onder een UV-Lamp of een Led lamp. Normale nagellak zal al snel gaan bladderen, vooral bij de randen. Je hoeft je maar een keer te stoten en een beschadiging is het gevolg. Gel nagellak daarentegen, beschadigt absoluut niet, de glans blijft behouden en een bijkomend voordeel is dat het je nagels sterker maakt. Gel nagellak blijft zitten zonder lelijk te worden. Een tip om de lak nog langer te laten zitten of wanneer deze in eerste instantie niet goed hecht: gebruik een primer. Breng de primer dun over de nagel aan en langs de top van de nagels. Je zult merken dat je zo maximaal kunt genieten van het mooie kleurtje op je nagels. De enige reden dat je gellac zou willen verwijderen, is omdat je een van die andere geweldige kleurtjes van Shellac4u wil proberen!

Een extra lange levensduur van jouw nagellak

De duur van mooie gellac nagels kun je nog een stukje extra verlengen met een goede voorbereiding. Verwijder eerst de dode huidcellen bij de nagelriemen, duw dus de nagelriemen naar achter met een ‘bokkenpootje’ en verwijder het stof. Dit is heel belangrijk om de shellac netjes aan te kunnen brengen, zodat het niet in de nagelriemen loopt en sneller loslaat. Zodra er namelijk contact is geweest met de huid, merk je dat er lucht begint te vormen en de lak eerder kan loslaten. Vervolgens vijl je de nagel in model. Maak alle nagels even lang en mooi rond, door de hoekjes eraf te halen. Dan kun je aan de slag met base- en topcoats. Kies tot slot je favoriete kleur en jij hebt de komende weken plezier van prachtige nagels!