Veel gestelde vragen
Het verschil zit hem in de inhoud van de flesjes: 7,3 ml bij CCO en 10 ml bij Gelzz. We kwamen tot de ontdekking dat wij (en onze klanten) graag een grotere kleurkeuze wilden hebben en zijn op zoek gegaan naar een producent die op onze voorwaarden een gellac kon maken in elke kleur die wij wensten maar die wel voor 100 % mix en matchbaar is met onze CCO lijn. Die hebben we gevonden en hebben in 2017 het merk GELZZ gelanceerd. Het penseeltje van de luxe uitziende flesjes is wat zachter en heeft een afgeronde top. De kleuren zijn hooggepigmenteerd en de dekkende kleuren zijn in 2 dunne laagjes vaak al prachtig!

Waarom gellak?

Gellak lost zoveel van je problemen op! In tegenstelling tot normale nagellak, wat al na 2 dagen afbrokkelt. Ben je met gellak 2 weken lang voorzien van prachtige nagels! Ook verstevigd en beschermd het je nagels. Wees dus niet meer bang voor nagelscheurtjes en geniet non stop!

Gellak is een nagellak waar een gel aan is toegevoegd waardoor het veel beter blijft zitten. Gellak wordt ook wel ‘semi-permanente nagellak’ genoemd. Gel nagellak blijft vaak 2 weken goed zitten, in tegenstelling tot normale nagellak, wat na een paar dagen al afbrokkelt.  

1. Vijl de nagels in de gewenste vorm en/of lengte.


2. Duw de nagelriemen terug met een Orange Woodstick of nog beter een metalen bokkenpoot (ook ideaal voor het verwijderen na 2 weken) en verwijder de velletjes rond de nagelriemen.


3. Polijst het oppervlak van elke nagel met de bufferblok(hiermee verwijder je de dode huidcellen, vet en de glans van de nagelplaat. Hierdoor zal er een betere hechting ontstaan tussen de gellak en de natuurlijke nagel. Het polijsten van de nagel is vergelijkbaar met het scrubben van de huid en zal de nagel niet beschadigen)


4. Reinig de nagels met een speciale nail cleanser op een pluisvrije nailwipe voor het ontvetten van de nagels.(Deze stap is erg belangrijk voor de optimale hechting van de gellak!)


5. Heb je van jezelf zwakke, broze nagels dan is het aan te raden om eerst primer op je nagels aan te brengen. De primer droogt aan de lucht en hard je dus niet uit onder de lamp!


6. Breng de gellak base coat aan(zeer dun, laat ongeveer 1 mm vrij tussen de lak en de nagelriemen. Belangrijk; seal de top van de nagel, vrije rand, voor langdurig resultaat!)


7. Hard de gellak base coat uit onder de lamp, 30 seconden LED lamp of 2 minuten UV lamp


8. Breng de eerste gellak kleurlaag aan.(zeer dun, laat ongeveer 1 mm vrij tussen de lak en de nagelriemen. Belangrijk; seal de top van de nagel, vrije rand, voor langdurig resultaat!)


9. Hard de gellak kleur uit onder de lamp, 30 seconden LED lamp of 2 minuten UV lamp.


10.Herhaal stap 8 en 9 totdat je een dekkend kleurresultaat hebt gekregen.


11.Breng een gellak top coat aan.(zeer dun, laat ongeveer 1 mm vrij tussen de lak en de nagelriemen. Belangrijk; seal de top van de nagel, vrije rand, voor langdurig resultaat en zorg dat je met de gellak top coat de hele gellak kleur bedekt!)


12.Hard de gellak top coat uit onder de lamp, 30 seconden LED lamp of 2 minuten UV lamp.


13.Verwijder het plakkerig laagje met wat nail cleanser op een pluisvrije nail wipe.


14.Verzorg de nagels met een nagelriemolie.(herhaal dit dagelijks om nog langer te genieten van je prachtig gelakte gellak nagels)

Ja! Al onze gellak, BIAB en polygel zijn parabenen vrij!

Ja! Al onze gellak, BIAB en polygel zijn vegan! 

Polyacryl gel aanbrengen gaat als volgt:

Stap 1: Duw met de nail pusher de nagelriemen terug en verwijder de velletjes van de nagelplaat.

Stap 2: Gebruik de shapervijl om de nagel in model te vijlen

Stap 3: Gebruik de buffervijl 180 om de nagel in model te vijlen

Stap 4: Verwijder het stof van de nagel en maak de nagelplaat schoon met de Solution.

Stap 5: Breng de primer heel dun aan op het nageloppervlak.

Stap 6: Breng de base coat aan als een dunne laag en zorg dat deze de nagelriem niet raakt.

Stap 7: Hard de base coat uit. LED-lamp 30 seconden of UV-lamp gedurende 2 minuten.

Stap 8: Druk de juiste hoeveelheid Polyacryl Gel uit de tube en snij deze af met de nail pusher.

Stap 9: Breng de Polyacryl Gel aan op het midden van de nagelplaat.

Stap 10: Bevochtig het kwastje met de Solution en vorm de Polyacryl Gel in de juiste vorm. Je kunt zo lang modelleren als nodig. Maar zorg ervoor dat de Polyacryl Gel niet te vochtig wordt. Uitharden doe je weer onder de LED-lamp 30 seconden of UV-lamp gedurende 2 minuten. 

Stap 11: Breng de witte Polyacryl Gel aan op de tip en hardt deze 30 seconden uit onder de LED-lamp of 2 minuten onder de UV-lamp.

Stap 12: Verwijder de plaklaag met de Solution en vorm je nagel met een vijl naar keuze. Verwijder vervolgens het stof.

Stap 13: Breng vervolgens de top coat aan en zorg dat deze de nagelriem niet raakt en seal de voorzijde van de nagel.

Stap 14: Hard de top coat uit gedurende 30 seconden met een LED-lamp of 2 minuten met een UV-lamp.

Stap 15: Verwijder de plaklaag met de Solution.

Het is zo dat er een minimumbedrag van €30.00 geldt voor een betaling via afterpay. Wel is altijd de mogelijkheid om met Ideal te betalen aanwezig.
 • Stap 1: Je PREP blijft zoals je altijd doet: (schoonmaken, cuticle verwijderen, ontvetten etc)

 

 • Stap 2: Evt een primer en zeker een dun laagje Base Coat of Rubberbase naar keuze.

 

 • Stap 3: Je eerste laagje moet dun worden aangebracht. De gel is wat dikker/ stroperiger en daardoor moet je goed oppassen dat je niet gelijk te dicht bij je nagelriem of nagelwal komt. De gel zal namelijk wat uitvloeien. Houd hier rekening mee.

 

 • Stap 4: De BIAB uitharden in 30 LED of 2 minuten UV.

 

 • Stap 5: Bij een reparatie van de nagel kunnen nog wat extra laagjes worden aangebracht.De BIAB is niet afweekbaar en dient met een vijl of frees verwijderd te worden. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat de nagelplaat in tact blijft. Dit neemt wel iets meer tijd in beslag, heb geduld. Een klein beetje residu is niet erg en kan als basis gebruikt worden voor de volgende laag.

 

 • Stap 6: Werk de BIAB af met een topcoat of kleur naar keus.

 

Lakken verwerken het prettigst op kamertemperatuur en zeker in de winter kan het voorkomen dat een salon (na bv het weekend) of nagelkamer aan de koele kant is. Het helpt om de lakken even te verwarmen in je handpalm voor je ze gebruikt. Ook als de bestelling binnenkomt is het verstandig de lak even te laten acclimatiseren; deze is een dag onderweg geweest en is niet verwarmd vervoerd. De lak niet op de kachel zetten, maar gewoon op temperatuur laten komen. Voor Polyacryl gel geldt hetzelfde, in de zomer kan deze vanuit de koelkast verwerkt worden bij hoge temperaturen.

Ons bestelsyteem verstuurt nadat de bestelling gedaan is, automatisch een bevestiging naar het door u opgegeven emailadres. Controleer even of het adres dat u heeft ingevoerd zonder fouten is.
We weten dat als u een hotmail.nl, hotmail.com of live.nl account hebt, de bevestiging in uw spambox terecht komt. Dit zou de oorzaak kunnen zijn. Ook de naar u verstuurde track and trace komt dan in uw spambox terecht.

De lak is te dik gelakt. Het laagje moet echt zo dun gelakt worden dat je er bijna doorheen kunt kijken. Het is een bekend verschijnsel bij zeer hooggepigmenteerde  en donkere kleuren zoals de Asphalt, Rosebud, Black Pool, Unearthed, Seatle Storm etc. 
U heeft de lak in direct zonlicht gehad of te dicht bij de lamp waardoor het kwastje hard geworden is. De oplossing is een nieuw kwastje bestellen want de lak in het flesje is nog van goede kwaliteit. Heel belangrijk is dat de lakken uit direct zonlicht worden bewaard en dat buiten of in een door zonlicht verlichte kamer lakken niet kan.

Dit kan meerdere oorzaken hebben: 1. De ‘koude’ cleanser is te snel op de warme plaklaag gewiped waardoor er een ‘schrikeffect’ plaatsvindt. Dit voorkomt u door de nagel voordat u de plaklaag verwijderd iets af te laten koelen (20-30 seconden) . 2. De kleurlak is niet goed uitgehard in de lamp. Het kan zijn dat uw lamp aan de binnenkant beschadigd is door natte lak. Schoonmaken van de lamp kan een oplossing zijn. 3. Een andere oplossing kan zijn door de hadn of voet goed in de lamp te houden. 

Hoe breng je de rubberbase aan? 

 1. Vijl je nagels in de gewenste vorm.
 2. Verwijder de cuticels met onze nailpusher.
 3. Buffer je nagels met de zachte kant van onze buffervijl (dit is de kant met opdruk).
 4. Maak je nagels goed vetvrij met de cleanser, neem alle randjes ook goed mee; dit zorgt voor een betere hechting! 
 5. Breng een primer aan, ook dit zorgt ervoor dat de ruberbase beter hecht! (De primer hoeft niet onder de lamp, deze droogt aan de lucht).
 6. Breng het 1e laagje rubberbase heel dun aan & vergeet niet de rand mee te lakken! Hard uit onder de lamp.
 7. Brengt het 2e laagje rubberbase ‘normaal’ aan & vergeet weer niet om de rand  mee te lakken! Na deze 2e laag hou je je hand 5 tot 10 seconden omgedraaid zodat de lak een mooie bolling krijgt. Hard hierna uit onder de lamp. 
 8. Lak je kleur (in 1,2 of 3 laagjes) en hard uit onder de lamp.
 9. Lak af met de topcoat en hard weer uit onder de lamp. 
 10. Verwijder de plaklaag met de cleanser.
 11. Breng na het lakken onze nail & cuticle conditioner aan voor een goeie verzorging van je nagels! Dit houdt je nagels gezond en soepel, wat ervoor zorgt dat je gellak langer mooi blijft zitten! 

 

Heb je perongeluk iets geknoeid tijdens het lakken, gebruik dan onze woodsticks om dit netjes op te lossen! 

Ben je van plan te beginnen met gellak? dan heb je een aantal producten nodig om de gellak aan te brengen, te uitharden en uiteindelijk te verwijderen. hieronder vind je lijst aan gellak benodigheden:

 •  LED/UV-lamp
 • gellak kleur naar keuze
 •  Basecoat 
 •  Topcoat 
 •  Cleanser 
 •  Remover
 •  Buffervijl
 •  Shaper vijl
 •  Orange woodsticks
 •  Nail Wipes
 • Nail Wraps 

 

Alle bovenstaande producten zijn te individueel te vinden op onze website, of als geheel gellak starterspakket.

De cat’s eye silver en Gold werkt het beste op een donkere kleur shellac voor het duidelijkste effect maar geeft ook een subtiel effect op lichtere kleuren. Het is een no-wipe topcoat die u niet meer hoeft af te nemen met cleanser. U brengt een niet te dun laagje cat’s eye top coat aan en zonder uit te harden houdt u de magneet er boven. Dit kan wel 20 seconden duren voor het beste effect. Daarna hardt u de lak uit in de lamp en klaar is uw cat’s eye nagel.

Ja, gellak is zeer duurzaam en kan tegen een stootje. Het beschadigd en krast minder snel dan gewone nagellak, wat betekent dat het langer mooi blijft zitten(tot wel 3 weken). Dit maakt gellak ook geschikt voor mensen met een actief levensstijl.

CCO® Nail Gel en Gelzz zijn vrij van de big 3. Ofwel vrij van; Dibutyl Phthalate, Tolueen en Formaldehyde. Daarnaast voldoen CCO® Nail Gel en Gelzz aan de Cosmeticaverordening EG 1223/2009 en het Warenwetbesluit cosmetische producten 2011. CCO Shellac staat ingeschreven onder de volgende CPNP nummers: CPNP 1948799 (Base Coat) CPNP 1948811 (Top Coat) CPNP 1948803 (Color Coat). De MSDS Material Safety Data Sheet (lijst van ingredienten) kunnen wij op verzoek ter beschikking stellen.

De Basecoat dient enkel ter bescherming van de nagel en zorgt voor de hechting van de kleur op uw nagel. De basecoat voelt na 30 seconden onder de ledlamp ook nog steeds plakkerig aan.Na de basecoat breng je de kleur aan. Ook deze dient 30 seconden uit te harden onder de ledlamp evt. een 2e keer de kleur aanbrengen, voor een betere dekking. Na de kleur breng je de topcoat aan. Na 30 seconden uitharden onder de Ledlamp is de nagellak bijna klaar. De laatste handeling is het verwijderen van de plaklaag met een beetje nagelcleanser, alcohol of handgel even wrijven en…… Klaar.

Na aankoop heb je natuurlijk altijd recht om Gelzz of CCO te retourneren. Zorg er wel voor dat het product niet is geopend, wanneer het product is geopend kunnen we de het product niet meer accepteren. Dit omdat wij de kwaliteit nu niet meer kunnen garanderen tegenover een andere klant.

Nadat de afzondelijke laagjes zijn uitgehard, voelt de lak nog steeds plakkerig. Dit is nodig voor de hechting van de volgende laag.

Nadat de CCO Shellac Topcoat is aangebracht, voelt deze nog plakkerig aan. U dient deze plaklaag te verwijderen met CCO Cleaner of alcohol. Het is van groot belang dat u niet gaat voelen of de lak goed is uitgehard. Vertrouw op het product. Bij elke laag lak is het plaklaagje van groot belang. Als u dit aanraakt, komt er wat huidvet op het laagje en zal de volgende laag niet (goed) hechten en uitharden. Alleen bij de laatste laag topcoat, verwijdert u het plaklaagje nadat de nagel iets is afgekoeld.

Wanneer de topcoat afbladdert na een aantal dagen is deze meestal niet goed genoeg uitgehard.

Dit kan verschillende oorzaken hebben: 

Je gebruikt een UV lamp en de kwaliteit van de lampen is niet meer optimaal. ( na 100 branduren moeten deze meestal vervangen worden).

Je kunt, totdat je de lampen vervangt de uithardingstijd iets verlengen.

De nagels (vooral de duimen) hebben niet goed onder de lampen gelegen. Hierdoor laat de topcoat los (vooral aan de zijkanten)

Je kunt dit voorkomen door de duimen apart van de rest van de hand uit te harden.  Hierdoor liggen de nagels  mooi recht onder de lampen.

de topcoat is te dik aangebracht. Hierdoor is de hechting op de onderlaag niet goed tot stand gekomen. Je kunt dit voorkomen door de topcoat in een dun laagje op te brengen. In principe is 1 laagje topcoat voldoende. wil je toch wat extra stevigheid, dan kun je beter 2 dunne laagjes topcoat aanbrengen.

Dit komt doordat er in de kleur zwart erg veel pigment zit. Hierdoor is het vaak nodig de uithardingstijd iets te verlengen en de lak in zeer dunne laagjes te gebruiken.  Wij raden dan ook aan om de lak  bij heel donkere kleuren in 3 laagjes op te brengen ipv de gebruikelijke 2 laagjes.

Voordat je begint met verwijderen van de Shellac dien je eerst je handen te wassen. Breng nagelriemolie aan op de nagelriem en de omliggende huid. Dit zorgt voor voeding en bescherming van de huid. Neem de removerwrap en vul deze met Shellac4U remover. (Indien u de topcoat twee maal dun heeft aangebracht dient u de toplaag licht open te vijlen, zodat de Shellac remover beter kan inwerken). Leg de gevulde wrap met de Shellac4uU remover op de te verwijderen shellac. Draai de rest van de wrap stevig om de vinger en plak de wrap vervolgens dicht. Herhaal dit bij alle nagels en laat de Shellac4U remover 10 minuten inwerken. Neem na 10 minuten de wraps stuk voor stuk van de nagel en haal de losgekomen shellac van de nagel, hierbij kun je orangewoodsticks of een nailpusher gebruiken. Vergeet niet ook de cuticle te verwijderen. Vul een watje met Shellac4U cleaner en reinig de nagel volledig. Je kunt nu een nieuwe behandeling met Shellac4U starten.
U bent zelf verantwoordelijk voor het juist vermelden van uw adresgegevens. Deze gegevens kunnen wij niet controleren. In de regel zal de pakketdienst de bestelling aan ons retourneren, wij zullen deze dan opnieuw verzenden naar het door u opgegeven gewijzigde adres. Indien wij het pakket niet retour ontvangen, dan dient u zelf contact op te nemen met de pakketdienst. Het eventueel verloren gaan van uw bestelling is in dat geval voor uw eigen rekening en risico.

Ja, je kunt je bestelling ook afhalen in onze winkel aan de BP Hofstedestraat 16, 7551DG in Hengelo. Neem contact op met de winkel voor een afhaal code, en gebruik bij de bestelling dan de code en schrijf in het opmerkingenveld dat u uw pakket graag wilt afhalen. Wij laten u weten per mail dat uw pakket voor u klaarstaat.

AfterPay voert voor Shellac4U het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. U kunt bij betalen met een digitale factuur tot een bedrag van €150,= als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay kunt u betalen tot een bedrag van €300,=. Het minimale orderbedrag voor AfterPay bedraagt €30,=

Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode.

U kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website.

https://www.afterpay.nl/page/consument-betalingsvoorwaarden