Gratis afhalen in onze winkel
Servicedesk bereikbaar via telefoon en mail
Werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden!
Gratis afhalen in onze winkel
Servicedesk bereikbaar via telefoon en mail
Werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden!

De 5 stoffen die een gevaar zijn voor je nagels en gezondheid!

Hand met paarse gellak zonder gevaarlijke stoffen

The Big Five, niet de 5 grootste landdieren in Afrika maar de 5 stoffen die gevaar voor je nagels en gezondheid kunnen opleveren!

Het klinkt bijna romantisch; The Big Five. Als een film waarin je meegesleept wordt op avontuur alleen gaat dit avontuur over je gezondheid.

“Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden”, is totaal niet meer nodig en als je goed voorbereid en vol vertrouwen te werk gaat. Met de juiste gellak producten, garandeer jezelf en je klanten van gezonde nagels zonder problemen die allergieën en andere narigheid kunnen opleveren.

Ál onze gel nagellak van Gelzz en CCO Nailgel zijn voorzien van Europees goedgekeurde labels en certificaten en een groot deel is volledig vrij van HEMA, Di-HEMA

Wat zijn nu de Big Five?

  • Formaldehyde: deze stof is kankerverwekkend (of carcinogeen), dus hierdoor weet je gelijk dat je er liefst zo weinig mogelijk wordt aan blootgesteld. Het bijzondere is dat deze stof eigenlijk niet noodzakelijk is voor de productie voor nagellak, maar toch vaak in lakjes wordt gebruikt.

 

  • Tolueen: wordt gebruikt om de kleurpigmenten goed en gelijk te verdelen over het hele potje, zodat je minder vaak hoeft te schudden met het potje om een mooie, egale kleur te krijgen in je nagellak. Deze stof komt ook voor in verf en benzine. Langdurige blootstelling aan tolueen kan het centraal zenuwstelsel aantasten en zo duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. 

 

  • Dibutylftalaat (DBP): bij diertesten werd aangetoond dat deze stof kankerverwekkend is en er wordt vermoed dat het de vruchtbaarheid bij mensen er negatief door beïnvloed wordt.

 

De meeste nagellakmerken zijn er ondertussen van overtuigd om deze drie giftige stoffen uit hun producten te bannen en zijn ‘Big Three Free’. Het houdt echter niet op bij deze schadelijke chemicaliën en zijn er nog twee belangrijke stofjes waar rekening mee moet gehouden worden, als je  je gezondheid wil beschermen.

 

Benieuwd naar onze gellak kleuren?

  • formaldehyde resin: over deze stof bestaat heel wat controverse omdat ze erg gelijkend is op formaldehyde maar door de binding van andere zijketens komt het formaldehyde niet in ‘vrije vorm’ voor en zou het dus niet (of minder schadelijk) zijn. Maar waarom zou je het risico nemen als er merken zijn zoals onze CCO en GELZZ er verzekerd vrij van zijn!
  • Kamfer: aangezien nagellak over het algemeen niet zo’n aangename geur heeft, wordt vaak kamfer toegevoegd om de geur toch iets aangenamer te maken. Onnodig, omdat het verschil vaak miniem is en kamfer eigenlijk niet nodig is voor de productie van gellak. In hoge hoeveelheden is deze stof namelijk ook giftig. Als geen van de voorgaande chemicaliën voorkomt in je flesje shellac is het ‘Big Five Free’! 

 

Waarom gel nagellak van Shellac?

Shellac is een unieke gellak die je draagt als een traditionele nagellak, maar veel langer blijft zitten. Niet alleen zijn we bijna FREE van de ”Big Five” maar ook zullen we hieronder nog even benoemen waarom onze gellak nou perfect is!

  • Het verstevigt je natuurlijke nagel;
  • De nagels behouden een fantastische glans;
  • Onze gellak is binnen 10 minuten te verwijderen van je nagel;
  • De gel nagellak beschadigt de eigen natuurlijke nagel niet;

Wist je dat we meer dan 450 verschillende kleuren gelnagellak op voorraad hebben en dat daar áltijd een kleur bij zit die perfect bij je past? Kijk eens rond in onze webshop en shop jouw favorieten! Heb je vragen over gellak van Shellac4U? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan graag voor je klaar!

Bijpassende gellak producten
Gerelateerde blogberichten

FILTER